GriekseOlie.nl (ondedeel van Wijnkennis) is een bijzondere online kruidenier, gevestigd in Nederland sinds 2005. Op onze website kan men exclusieve en authentieke producten uit Griekenland voordelig kan inkopen. Exclusief én voordelig, is dat niet tegenstrijdig? Niet bij ons. GriekseOlie.nl zoekt door het hele land naar bijzondere mensen die authentieke en smaakvolle producten creëren. Gepassioneerde mensen bij wie traditie en oma's recepten de basis van authenticiteit vormt. Producenten die het culinaire erfgoed van Griekenland op een verantwoorde wijze voortzetten.

 

Werkwijze

 

De continue zoektocht beloont ons met mooie verse producten waar dit land aan zo rijk is. We presenteren onze vondsten via de website aan onze klanten en verzamelen de bestellingen gedurende de “voorbestel” periode van steeds 3 maanden. Aan het eind van deze periode (zie schema) worden alle bestelde producten in Griekenland ingekocht en volgens een strakke en efficiënte werkwijze verzameld en ingepakt. De bestellingen komen in de daaropvolgende maand aan in Nederland en worden bezorgd bij U via onze samenwerkende koeriersdienst (thans DPD)

 

De voordelen

 

Ons unieke concept brengt voordeel voor alle drie schakels van deze ketting:

  • de consument koopt bijna direct in bij de maker van het product. En omdat de bestelling vooruit wordt betaald, is hij verzekerd van een betere prijs, want de risico's gaan omlaag. Bovendien krijgt de consument altijd de meest verse producten waar dat van belang is, bijvoorbeeld olijfolie van de allerlaatste oogst.

  • de producent heeft de kans om zijn/haar producten te exporteren tegen een eerlijke prijs zonder al te veel extra te investeren in het opbouwen van een exportnetwerk.

  • de importeur, GriekseOlie.nl verdient een eerlijke boterham zonder enorme kapitalen te moeten investeren in opslag, distributie en goederen. Wij verlagen zo de risico en verplaatsen een groot deel van het ontstane voordeel bij U, de consument.

Jaarschema

Belangrijke vermelding: Onderstaand jaarschema is enkel informatief en kunnen er geen rechten aan worden ontleend. 

Door diverse omstandigheden en producteigenschappen kan van deze planning worden afgeweken.

U kunt het beste op de pagina van ieder product zien wanneer dit product weer in Nederland wordt verwacht.


U bestelt:
U ontvangt uw bestelling
Tussen 15 december en 28 februari
eind maart
Tussen 1 maart en 30 mei
eind juni (is nu eind juli 2018)
Tussen 1 juni en 31 augustus
eind september (onzeker of het doorgaat)
1 september t/m 15 december
medio/eind januari (nieuwe oogst olijfolie)